Καιρός: Ο Οκτώβριος μπαίνει με διάθεση… Αυγούστου [χάρτης θερμοκρασιών]

Προγνωστικά μοντέλα και ΕΜΥ «δείχνουν» ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ιδίως στη νότια Ελλάδα-Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στα βόρεια τμήματα της χώρας, στην Ανατολική Μακεδονία και στην Καβάλα

Με συνθήκες… καλοκαιριού θα μπει ο Οκτώβριος, καθώς μια θερμή εισβολή από την Αφρική αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη της εβδομάδας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα φυσιολογικά της εποχής.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες, καθώς όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από το Σάββατο 3 και ιδιαίτερα από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «το Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου. Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο».

Επίσης, άνοδο της θερμοκρασίας ήδη από την Παρασκευή 2 (στα νότια) και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 «βλέπει» η ΕΜΥ. Στους προγνωστικούς χάρτες θερμοκρασιών μάλιστα εμφανίζονται τιμές έως και 35 ή και… 39 βαθμούς για την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Στην Καβάλα η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες τιμές. Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

Ο αυτοματοποιημένος χάρτης θερμοκρασιών για την Κυριακή

Ο αυτοματοποιημένος χάρτης θερμοκρασιών για τη Δευτέρα