Καβάλα: Μια φθινοπωρινή φωτογραφία στους Αμμολόφους, χίλιες… καλοκαιρινές λέξεις!

Η υψηλή, για Οκτώβρη μήνα, θερμοκρασία ώθησε αρκετό κόσμο στις παραλίες, ενώ και η θερμοκρασία της θάλασσας θυμίζει καλοκαίρι-Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το μοτίβο της εμβόλιμης καλοκαιρίας

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 4 Οκτωβρίου 2020, όμως οι θερμοκρασία θυμίζει περισσότερο… Αύγουστο, καθώς ο υδράργυρος αγγίζει τιμές έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά, για την εποχή, επίπεδα, ενώ και η θερμοκρασία της θάλασσας είναι ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή, φτάνοντας τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Αυτός ο συνδυασμός οδήγησε αρκετό κόσμο στις παραλίες, με τους Αμμολόφους του Δήμου Παγγαίου-είτε στα beach bars τα οποία έμειναν μέχρι τώρα ανοιχτά είτε σε ανοργάνωτα κομμάτια της παραλίας- να έχουν… ζωή, παρά το προχωρημένο Φθινόπωρο, ενώ και σε άλλες παραλίες του Νομού Καβάλας η εικόνα είναι παρόμοια.

Μάλιστα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει έτι περισσότερο, αγγίζοντας τους 28 βαθμούς Κελσίου στην Καβάλα, με την παρατεταμένη καλοκαιρία να διακόπτεται προς το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία φαίνεται να επανέρχεται σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα. Μέχρι τότε… καλό καλοκαίρι!

Η εικόνα των Αμμολόφων στις αρχές Οκτωβρίου με ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Φωτογραφίες: Θανάσης Σοφιανός