Καβάλα: Ζορίστηκε να «δέσει» το AQUA BLUE. Δείτε βίντεο από το πέρασμα της καταιγίδας

Ο καπετάνιος επιχείρησε ανεπιτυχώς να καταπλεύσει με την πρώτη προσπάθεια στο λιμάνι της Καβάλας με ριπές ανέμου οι οποίες πλαγιοκοπούσαν το πλοίο και έφταναν ακόμη και τα 7-8 μποφόρ

Προβλήματα -ευτυχώς περιορισμένα- προκάλεσε το σύντομο, αλλά ισχυρό πέρασμα της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020 στην Καβάλα, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νοτιάδες και την έντονη βροχόπτωση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πλοίο AQUA BLUE δεν κατάφερε να «δέσει» με την πρώτη στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Ο καπετάνιος επιχείρησε να καταπλεύσει περί τις 06:30, ωστόσο οι ριπές του νοτιά οι οποίες πλαγιοκοπούσαν το πλοίο και έφταναν ακόμη και τα 7-8 μποφόρ τον ανάγκασαν να εξέλθει του λιμανιού, να βγει στα ανοιχτά και να επιχειρήσει -επιτυχώς αυτήν τη φορά- να «δέσει» περί τις 08:00, όταν πέρασε το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας.

Στο παρακάτω time-lapse βίντεο του meteokav διακρίνεται η πρώτη προσπάθεια του πλοίου να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας από το 08:00 και μετά.

Σημειώνεται ότι το πλοίο απέπλευσε χωρίς καθυστέρηση το απόγευμα της ίδιας μέρας για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Βίντεο από την καταιγίδα

Η ομάδα του meteokav, πιστή για ακόμη μια φορά στο… ραντεβού με τις κακοκαιρίες, κατέγραψε το πέρασμα της καταιγίδας σε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ισχυροί άνεμοι, η μεγάλη ραγδαιότητα της βροχής και οι αστραπές.

Δείτε το βίντεο με το πέρασμα της καταιγίδας

*Φωτογραφία: Αντώνης Νταμπαλής