Καβάλα: Οι 4 εποχές του Οκτώβρη σε μισή μέρα από την «ορχήστρα» του φωτογραφικού φακού [φωτογραφίες]

Το πέρασμα της καταιγίδας τα ξημερώματα από την Καβάλα μέσα από τον φακό του Στράτου Αγιάνογλου με τη «μουσικότητα» του ουρανού να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το Φθινόπωρο είναι η πιο πολυπρόσωπη εποχή

Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της και τη γοητεία της. Το Φθινόπωρο, όμως, έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: Μπορεί να περικλείσει και τις 4 εποχές μέσα σε… μια μέρα, με «μπροστάρη» τον μήνα-μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα, τον Οκτώβρη.

Προς επίρρωση των παραπάνω, η καταιγίδα η οποία έπληξε την Καβάλα τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020 συνέθεσε ένα καιρικό «μωσαϊκό» μέσα σε λίγες ώρες: Ισχυρός άνεμος, βροχή με μεγάλη ραγδαιότητα, εντυπωσιακοί σχηματισμοί νεφών και wall clouds, ήλιος και θερμοκρασία άνοιξης σε ένα κρεσέντο εναλλαγών και χρωμάτων.

Ο φωτογραφικός φακός του Στράτου Αγιάνογλου «έπιασε» μερικά καιρικά στιγμιότυπα από τη «μουσικότητα» του πρωινού της Τρίτης, με «σκηνοθέτη» τον Οκτώβρη και τα τερτίπια του.

Εν είδει «επιλόγου», ο ήλιος ήταν αυτός που φώτισε το καθαρό, πλέον, τοπίο και τον γαλάζιο «καμβά» τον οποίο άφησε πίσω της η βροχή και ο νοτιάς εν μέσω του Οκτώβρη, του πιο πολυπρόσωπου μήνα