Ο καιρός στην Καβάλα: Έρχονται βροχές και χιόνια στα ορεινά [πρόγνωση]

Χειμώνας και καιρικά ενόψει: Πότε χαλάει ο καιρός και πού θα χιονίσει-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Ππιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2020 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας, αλλά και την εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ομάδας του Meteokav, οι πρώτες βροχοπτώσεις δείχνουν να εμφανίζονται σταδιακά από αργά το βράδυ της Κυριακής. Βροχές θα εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατά βάση μέτριας έντασης, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα. Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 κατά τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα, ενώ μετά το μεσημέρι θα έχουμε εκ νέου γενίκευση των φαινομένων τα οποία τελικά θα αρχίζουν να εξασθενούν και να αποκτούν οριστικά πιο τοπικό χαρακτήρα το βράδυ.

Παράλληλα από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά από τα 1.400 μέτρα και άνω για να πέσουν χαμηλότερα μέχρι περίπου και τα 800-900 μέτρα προς το βράδυ.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετό κρύο και λίγες νεφώσεις, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε όλα τα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.