Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες [καιρικοί χάρτες]

Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Ανατολική Μακεδονία και την Καβάλα-Αναλυτική πρόγνωση από τις ομάδες του Northmeteo και του Meteokav

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν και τον Νομό Καβάλας.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειώνονται στα δυτικά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες
  • Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, εκτός από την βόρεια Κρήτη
  • Τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως
  • Στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και θα παραμείνουν στα νησιά του Ιονίου
  • Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, καθώς και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και δυτικοί 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

  • Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, τη Χαλκιδική, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο
  • Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και μεταβλητοί 3-4 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

*Πηγή: northmeteo.gr

Η πρόγνωση για την Καβάλα από την ομάδα του Meteokav

Μουντός θα είναι ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020, ενώ σταδιακά από αργά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν κάποια τοπικά φαινόμενα.
Στην συνέχεια θα έχουμε γενίκευση και ενίσχυση των φαινομένων και έτσι κατά τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις γενικά μέτριας έντασης οι οποίες όμως κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα του Νομού και κυρίως στη Θάσο.

Προς το ξημέρωμα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020 θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.