Υπόγεια Αποθήκη «Νότια Καβάλα»: Τέλος Ιανουαρίου η λίστα των τελικών διεκδικητών της παραχώρησης

Στην τελική φάση η αξιολόγηση των δικαιολογητικών από το ΤΑΙΠΕΔ - Ανάμεσα στους «μνηστήρες» και η «δικιά μας» Energean

Τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην κατάρτιση της λίστας των τελικών υποψηφίων για τη διεκδίκηση της παραχώρησης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα αποφασίσει για το ποιοι από τα τρία επενδυτικά σχήματα πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Το επόμενο 20ήμερο θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δικαιολογητικών και άλλων μεγεθών των διεκδικητών με βάση τους όρους της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το «παρών» στον διαγωνισμό έδωσαν η κινεζική κοινοπραξία CMEC-MAISON GROUP, η Energean η οποία διαθέτει και επιστολή πρόθεσης συμμετοχής στην επόμενη φάση της αιγυπτιακής East Gas και το σχήμα ΔΕΣΦΑ-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πάντως, σε εκκρεμότητα παραμένουν αποφάσεις της ΡΑΕ που αφορούν στο ρυθμιστικό πλαίσιο της λειτουργίας της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας.

Υπενθυμίζεται, ότι στα ανοικτά θέματα είναι ποιο ποσοστό της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου θα είναι ρυθμιζόμενο, δηλαδή το έσοδο του θα καθορίζεται και πόσο θα είναι ελεύθερο να διαμορφωθεί.

Επιπλέον στις εκκρεμότητες είναι και η διάρκεια της ρυθμιστικής περιόδου αλλά και το WACC.

Πηγή: energypress.gr