«Επέλαση» χιονιά: Ήπια και πρόσκαιρα σε πρώτη φάση τα φαινόμενα στον Νομό Καβάλας [καιρικός χάρτης]

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας-Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο-Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ στον Νομό Καβάλας τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα, ήπια έως μέτρια στα ορεινά. Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

  • Αρχικά αναμένεται σχετικά βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά, ενώ λίγες τοπικές βροχές θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο.
  • Από τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται στα δυτικά βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αργότερα και στη Θεσσαλία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία οι οποίες πρόσκαιρα πιθανόν να είναι πυκνές.
  • Στην Κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά αρχικά, και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200-300 μέτρα αρχικά και προς τα μεσάνυχτα πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Όμοιο το σκηνικό και στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με τα φαινόμενα να είναι ασθενέστερα και πιο πρόσκαιρα. Βροχές θα σημειωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
  • Χιονόνερο αναμένεται και στη Θεσσαλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με χιονοπτώσεις να επικρατούν πρόσκαιρα και εκεί.
  • Βροχές αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7°C στα βόρεια, από 2 έως 8°C στα κεντρικά, από 5 έως 13°C στα δυτικά, από 5 έως 11°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 8 έως 14°C στα νησιά του Αιγαίου.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

  • Λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 400 μέτρα στην Ανατολική Στερεά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από την Κρήτη.
  • Από τις βραδινές ώρες βροχές αναμένονται στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στα πελάγη το πρωί, με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6°C στα κεντρικά και βόρεια , από 5 έως 13°C στα δυτικά, από 3 έως 8°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 8 έως 14°C στα νησιά του Αιγαίου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πάντως, αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με εντονότερα φαινόμενα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στον Νομό Καβάλας, κυρίως στα ορεινά, ωστόσο θα υπάρξει νεώτερη πρόγνωση τις επόμενες ημέρες με πιο επικαιροποιημένα στοιχεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr