Καβάλα: Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού μέσα στην πόλη [βίντεο]

Νιφάδες χιονιού ακόμα και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης-Ο καιρός τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία και δη η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία και θα συνεχιστεί σε σημαντικό βαθμό και τις επόμενες ημέρες, ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021 έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού και μέσα στην πόλη της Καβάλας, ακόμη και στο παραλιακό μέτωπο.

Ασθενείς έως μέτριας έντασης παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται επίσης στα ορεινά όλων των Δήμων του Νομού Καβάλας, καθώς και στο νησί της Θάσου.

Δείτε βίντεο από την ασθενή χιονόπτωση στην περιοχή της Ραψάνης

Όσον αφορά τον καιρό τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει η ομάδα του Meteokav, οι νεφώσεις βαθμιαία τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν περαιτέρω, ενώ σταδιακά από τις βραδυνές ώρες θα έχουμε το πέρασμα της τραφ (διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας) προερχόμενη από τα βορειοδυτικά η οποία και θα δώσει ασθενή κατά βάση φαινόμενα στον Νομό Καβάλας.

Οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται αρχικά από τα 200-300 μέτρα και άνω, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να χιονίσει και στα πεδινά. Τα φαινόμενα ωστόσο δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο (με εξαίρεση ίσως τα πιο ορεινά τμήματα), ενώ γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά για να διατηρηθεί αίθριος καθ όλη την διάρκεια της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα (θα σημειωθεί και παγετός κυρίως στα ορεινά) και θα σημειώσει περαιτέρω σημαντική πτώση το Σαββατοκύριακο, για το οποίο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από την περιοχή της Ραψάνης