Ο καιρός στην Καβάλα: Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Αναλυτική τοπική πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού και των χιονοπτώσεων για όλη τη διάρκεια της ημέρας και για κάθε κομμάτι του Νομού-Πρόγνωση και για την πόλη της Καβάλας

Με χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα εξελιχθεί ο καιρός το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 στον Νομό Καβάλας και στο νησί της Θάσου.

Αναλυτικότερα

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στο νοτιοδυτικό-βορειοδυτικό κομμάτι του Νομού (κοντά στον Στρυμωνικό και στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου).

Εν συνεχεία τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίζουν να γενικεύονται στο δυτικό κομμάτι του Νομού, με κύριο χαρακτηριστικό τις ασθενείς χιονοπτώσεις (από την πόλη της Καβάλας και δυτικότερα). Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα αποκτήσουν τοπικά μέτρια ένταση και θα επεκταθούν και ελαφρώς ανατολικότερα.

Προς τις βραδινές ώρες ίσως επηρεαστεί από τοπικά ασθενή φαινόμενα και το ανατολικό κομμάτι του Nομού, ενώ ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες και στο νησί της Θάσου.

Στην πόλη της Καβάλας θα εκδηλωθούν κατά περιόδους ασθενείς χιονοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα (μέχρι τότε μικρή πιθανότητα για νιφαδοπτώσεις) με πιθανές εξάρσεις μέτριας έντασης κατά τις πρώτες βραδινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: northmeteo.gr Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας-Το χιονισμένο Παγγαίο όρος όπως φαίνεται από το ανατολικό κομμάτι της Καβάλας