Καβάλα: Το έστρωσε στις παραλίες Καλαμίτσας και Ραψάνης. Ήπιες χιονοπτώσεις με εξάρσεις στα δυτικά [φωτογραφίες]

Χιονοστρώσεις κυρίως στα δυτικά του Δήμου και στα ορεινά του Παγγαίου-Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα-Στις επάλξεις οι Υπηρεσίες για τον παγετό-Εικόνες από την πόλη και ο... τολμηρός που βούτηξε στη θάλασσα εν μέσω χιονοθύελλας

Ήπιας μέχρι μέτριας έντασης οι χιονοπτώσεις στον Νομό Καβάλας το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, με εξάρσεις κυρίως στα δυτικά, με τα φαινόμενα να εξελίσσονται από το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Ενδεικτικό, δε, της τοπικότητας των φαινομένων ήταν ότι ενώ στον δυτικό Δήμο Καβάλας και στην πόλη, μέχρι τον Τίμιο Σταυρό, επικρατούσε χιονόπτωση με κατά περιόδους έντονα χαρακτηριστικά, στο ανατολικό κομμάτι μέχρι τη Νέα Καρβάλη δεν έριχνε ούτε χιονόνερο.

Από την κακοκαιρία δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλην κάποιων «χιονοπαγίδων» στα ορεινά του Δήμου, αλλά και μέσα στην πόλη, στο βόρειο κομμάτι της, όπως στα Ποταμούδια, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν αλάτι, ενώ η Τροχαία και η Πυροσβεστική βρίσκονται επί ποδός, με δεδομένο ότι αναμένεται στις περισσότερες περιοχές ολικός παγετός.

Πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στον Δήμο Παγγαίου και κυρίως στα ορεινά του Δήμου, όπως στη Νικήσιανη, με τη χιονόστρωση να αρχίζει από το μεσημέρι, ενώ μέχρι στιγμής οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και τα φαινόμενα έχουν σχεδόν σταματήσει.

Όσον αφορά την πόλη της Καβάλας, μπορεί τα φαινόμενα να μην ήταν έντονα, ωστόσο χάρισαν όμορφες εικόνες, όπως αυτές με τις παραλίες της Ραψάνης και της Καλαμίτσας χιονισμένες.

Πάντως την… παράσταση έκλεψε ένας νεαρός ο οποίος αργά το απόγευμα και εν μέσω χιονοθύελλας βούτηξε στη θάλασσα, στο λιμανάκι της Καλαμίτσας, αψηφώντας το κρύο, με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και του νερού στους 15.