Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας [βίντεο-φωτογραφίες]

Τραγωδία στον Αλεξανδρούπολη - Ένας 46χρονος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών παρασύσθηκε από νερά και πνίγηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία

Νεκρός ανασύρθηκε από τους συναδέλφους του το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου 2021 ένας 46χρονος πυροσβέστης, που πνίγηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης που ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή για να επέμβουν σε πλημμυρισμένα, σημεία, στην περιοχή πλησίον του αεροδρομίου, κατέβηκαν από το όχημα. Ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από όγκο νερού κι έχασε τη ζωή του.

Στο σημείο έχει μεταβεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άτυχο πυροσβέστη ενώ οι συνάδελφοι του άντρα αναμένεται να διαφωτίσουν με την κατάθεσή τους τις Αρχές για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή

Έντονη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή του Έβρου, με δρόμους να πλημμυρίζουν σε πολλά σημεία. Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Στο γυμνάσιο τις Άνθειας μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποκλεισμένοι χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει επέμβει ο Δήμος ή η Πυροσβεστική, αναφέρει το e-evros. Οι δρόμοι στο Σουφλί  έχουν μετατραπεί σε ρέματα ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής σπεύδουν όπου υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

Ο δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στην κεντρική οδό της πόλης του Σουφλίου, να έχουν αυξημένη προσοχή και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μεγάλης ποσότητας νερού.”

Το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται και αυτό σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν φτάσει και εκεί. Ο δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε:”Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους”.