Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες και στο… βάθος ψυχρή εισβολή

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία-Ο καιρός στην Καβάλα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη έντονη μεταφορά σκόνης.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 από την αρχή του εικοσιτετραώρου μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν προοδευτικά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ έντονα θα επηρεαστεί εκ νέου η Θράκη. Στο Ανατολικό Αιγαίο οι καταιγίδες είναι αρκετά πιθανόν να συνοδευτούν κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά ορεινά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ο καιρός στην Καβάλα-Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό Πέλαγος οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά τα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Όσον αφορά τα σενάρια για ισχυρή ψυχρή εισβολή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη, ωστόσο φαίνεται να «κλειδώνει» μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όμως οποιαδήποτε άλλη πρόγνωση για φαινόμενα θα ήταν επισφαλής και από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το καιρικό τοπίο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Πηγή: meteo.gr