Ο καιρός στην Καβάλα: «Κλείδωσε» η παγωνιά, αναμονή για την ένταση των χιονοπτώσεων [καιρικός χάρτης]

Κρύο και ολικός παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά του Νομού, συνθήκες οι οποίες θα επικρατήσουν σχεδόν ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα-Πότε εισέρχεται η ψυχρή αέρια μάζα στη χώρα μας-Χάρτης με τις θερμοκρασίες

Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι η μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή 12 και ειδικότερα το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2021 με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη πτώση του υδραργύρου σε άκρως χειμερινά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, η είσοδος της ψυχρής αέριας μάζας στη χώρα μας δείχνει να ξεκινάει σταδιακά από αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021, ενώ βαθμιαία η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέσα στην Παρασκευή.

Το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή θα έχουμε περαιτέρω πτώση ενώ σε αρκετές, κυρίως ηπειρωτικές περιοχές, θα επικρατήσει ολικός παγετός με τη θερμοκρασία να διατηρείται όλο το 24ωρο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δείχνουν να έχουν σημαντική διάρκεια και να διατηρούνται τουλάχιστον για ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον να αφορά τις πιθανές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και κατά πόσο η περιοχή μας θα επηρεαστεί από αυτές, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, διότι μέχρι αυτήν τη στιγμή η προγνωσιμότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει τις θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hPa (περίπου 1.500 μέτρα υψόμετρο) την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 (Πηγή: Ευρωπαϊκό Μοντέλο Πρόγνωσης Καιρού).

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.