Καβάλα: Βροχές, χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες [πρόγνωση]

Τα ξημερώματα της Κυριακής τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα αποκτήσουν πιο έντονο χαρακτήρα

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στην Καβάλα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Μαρτίου 2021 τα φαινόμενα θα γενικευθούν και θα αποκτήσουν πιο έντονο χαρακτήρα. Μετά το μεσημέρι της Κυριακής πρόσκαιρα οι βροχές θα αποκτήσουν ξανά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, ωστόσο μέσα στη νύχτα και προς τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 αναμένεται εκ νέου επιδείνωση με βροχές τοπικά έντονες και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αρχικά θα εκδηλώνονται άνω των 800-900 μέτρων, τοπικά και χαμηλότερα, ενώ μετά το πρωί της Κυριακής τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και έτσι το απόγευμα της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται άνω των 1.400-1.500 μέτρων.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα οι μέγιστες τιμές δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 8-9 βαθμούς Κελσίου και οι ελάχιστες θα φτάνουν τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.