Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με βροχές και χιόνια. Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου [πρόγνωση]

Χιονομπόρες κατά βάση στα ορεινά οι οποίες τοπικά θα επηρεάζουν και πεδινές περιοχές-Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στο τέλος της εβδομάδας-Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας από την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και κάποια φαινόμενα αστάθειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Αρχικά στο ανατολικό κομμάτι του Νομού και εν συνεχεία στο δυτικό θα εκδηλωθούν χιονομπόρες κατά βάση στα ορεινά οι οποίες τοπικά θα επηρεάζουν και πεδινές περιοχές με χιονόνερο-χιονοχάλαζο (τοπικά δεν αποκλείεται και χιονόπτωση). Τα φαινόμενα θα έχουν σύντομη διάρκεια σε γενικές γραμμές.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν χιονομπόρες στα ορεινά του Νομού. Πιθανότητα από τις μπόρες αυτές να επηρεαστούν και πεδινές περιοχές με γειτνίαση στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα θα έχουν πολύ σύντομο χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 ως προς τις ελάχιστες τιμές, τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά, αλλά άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.