Η Action Team «υιοθέτησε» την παραλία της Ραψάνης και… καθάρισε [φωτογραφίες]

Η ομάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» το οποίο στοχεύει στη συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων για την παράκτια και πλαστική ρύπανση με στόχο την καταπολέμησή της

Η ομάδα της Action Team «υιοθέτησε» την ακτή της Ραψάνης στην Καβάλα μέσω ενός προγράμματος της WWF, το οποίο περιλαμβάνει τη συλλογή και την καταγραφή απορριμμάτων 4 φορές τον χρόνο, ενώ τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τη ρύπανση στις ελληνικές ακτές.

Οι εθελοντές της ομάδας καθάρισαν την παραλία και συγκέντρωσαν έναν ικανό αριθμό απορριμμάτων, προσθέτοντάς τα στην ανακύκλωση, αλλά και στη… βάση δεδομένων του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, στο οποίο έχουν ενταχθεί 7 παραλίες της χώρας, μεταξύ αυτών και η ακτή της Ραψάνης.

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία»

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» στοχεύει στη συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων για την παράκτια και πλαστική ρύπανση με στόχο την καταπολέμησή της. Είναι ένα πρόγραμμα citizen science, αφού η υλοποίησή του στηρίζεται στην πολύτιμη βοήθεια των πολιτών.

Πώς μπορείτε να αναλάβετε δράση

  • Φτιάξε μια ομάδα και υιοθετήστε μαζί μια παραλία
  • Αν είσαι εκπαιδευτικός υιοθέτησε μια παραλία με τους μαθητές σου
  • Δες πόσες παραλίες έχουν υιοθετηθεί
  • Μάθε για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και άλλαξε συνήθειες
  • Ενημερώσου

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.