Καιρός: Πάσχα με ζέστη, σκόνη και στο βάθος… αστάθεια

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου-Πότε αναμένονται σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα γίνει το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου 2021 στην Ανατολική Μακεδονία και στον νομό Καβάλας.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 16 έως 28, στη Θεσσαλία στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 34, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 33 και στην Κρήτη από 16 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021, με τον υδράργυρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο από τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει 4-5 βαθμούς Κελσίου, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.