Άσπρισαν Κεχρόκαμπος Καβάλας και Ξάνθη από το χαλάζι [βίντεο, φωτογραφίες]

Μεγάλες ποσότητες νερού στο ανατολικό κομμάτι του νομού Καβάλας και στο βορειοανατολικό της Θάσου-Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έφερε η εισβολή του ψυχρού μετώπου

Μπορεί να μπήκε ο Ιούνιος, ωστόσο ο καιρός σε κάποιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 θύμιζε… χειμώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κεχρόκαμπος Καβάλας [βλ. φωτογραφίες] και περιοχές του νομού Ξάνθης, μεταξύ αυτών και η πόλη, όπου άσπρισαν από την έντονη χαλαζόπτωση.

Η καιρική αστάθεια και η εισβολή του ψυχρού μετώπου προκάλεσε επίσης έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, κυρίως στο ανατολικό κομμάτι του νομού Καβάλας και στο βόρειο-βορειοανατολικό της Θάσου, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρονται σοβαρά προβλήματα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία έπεσε αρκετά, ιδίως στα ορεινά, σε τιμές χαμηλότερες από το κανονικό για την εποχή, ενώ η αστάθεια θα παραμείνει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τις επόμενες μέρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν και καταιγίδες. Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

Δείτε βίντεο από τη χαλαζόπτωση στην πόλη της Ξάνθης

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο group στο Facebook Καβάλα-Kavala από τον Χρήστο Λίμα