Καβάλα: Δείτε πού συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης «για προληπτικούς λόγους». Εντός του αστικού ιστού η επίμαχη περιοχή

Μία σημαντική πληροφορία για πολλούς Καβαλιώτες που καθημερινά κάνουν το μπάνιο τους στα ανατολικά της πόλης

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 δημοσιεύτηκε η απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σχετικά με την «Καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης θερινής περιόδου 2021 του Νομού Καβάλας».

Στην απόφαση που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης αναφέρονται όλες εκείνες οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, περιοχές στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κολύμβηση:

  1. Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων καθώς και σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν αυτών.
  2. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, όπως τις εκβολές ποταμών και χειμάρρων σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη.

Στην ίδια απόφαση ωστόσο, αναφέρεται ότι «συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους», στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:

  1. Από την περιοχή του Καρνάγιου και μέχρι το Κέντρο «Μιχάλης».
  2. Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών όμβριων και ιδίως μετά από βροχή.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη περιοχή που αναφέρεται παραπάνω [βλ. 1] περιλαμβάνει μία ιδιαίτερα δημοφιλή «παραλία» που βρίσκεται λίγο μετά το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου καθημερινά κάνουν μπάνιο δεκάδες Καβαλιώτες όπως επίσης την περιοχή των Σφαγείων αλλά και μέρος της παραλίας του Περιγιαλίου [Καρά Ορμάν].

Διαβάστε όλη την απόφαση πατώντας εδώ