Απαγόρευση ψαρέματος και αγκυροβολίας στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής

Η απαγόρευση, που στοχεύει στην ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων, ισχύει σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία

Στην απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και της αγκυροβολίας πλοίων σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία της «Αμμόγλωσσας» στην Κεραμωτή, προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας στο πλαίσιο της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  1. Απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, στην έμπροσθεν θαλάσσια και από ξηράς περιοχή στην θέση «Αμμόγλωσσα» της παραλίας Κεραμωτής, Δήμου Νέστου, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
  2. Την ίδια χρονική διάρκεια απαγορεύεται η αγκυροβολία και η προσόρμιση πλοίων αναψυχής (ιδιωτικών και επαγγελματικών), επαγγελματικών ημερόπλοιων, μικρών σκαφών και γενικά μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι.

Με την ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο Καβάλας υπενθυμίζει την υποχρέωση του Δήμου Νέστου για την τοποθέτηση σημαντήρων επισήμανσης των ορίων μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις λουτρικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός διοικητικής τους αρμοδιότητας  καθώς και της κατάλληλης χερσαίας σήμανσης με αναφορά στην παρούσα απαγόρευση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.