Καβάλα: Ζέστη και δυσφορία αλλά όχι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες [πρόγνωση]

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και σε τι τιμές θα φτάσει ο υδράργυρος

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία ξεκίνησε από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Έτσι, το τετραήμερο Παρασκευή 30 Ιουλίου ως τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 όπου θα κορυφωθεί η άνοδος της θερμοκρασίας, η περιοχή μας όπως και το σύνολο της χώρας θα μπουν σε τροχιά καύσωνα.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, λόγω του ανεμολογικού πεδίου το οποίο θα επικρατεί κατά βάση στην περιοχή μας (με τη θαλάσσια αύρα να κυριαρχεί μέσα στη μέρα και πολλές φορές να περνάει στα ηπειρωτικά) στην περιοχή δεν θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές ως προς τις απόλυτες τιμές σε σχέση με άλλες περιοχές, ωστόσο λόγω της ιδιαίτερα υγρής ατμόσφαιρας θα επικρατεί εντονότατη δυσφορία.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το τετραήμερο της κορύφωσης θα κυμανθούν κατά μέσο όρο ως τους 37 με 39 °C στα ηπειρωτικά και από 33 εώς 36 °C στα παράκτια και τα ορεινά του νομού. Τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείονται και υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές.

Έντονη δυσφορία θα επικρατεί μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες ιδίως στα παράκτια στα οποία η πτώση της θερμοκρασίας είναι πιο αργή μέσα στη νύχτα λόγω της χαμηλής ηπειρωτικότητας.

Ακόμη πιο έντονο αναμένεται το φαινόμενο αυτό να είναι στην πόλη της Καβάλας λόγω της επίδρασης της αστικής θερμονησίδας. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Σχετικά με το αν θα έχει διάρκεια ο καύσωνας και μετά τη Δευτέρα, υπάρχουν σενάρια συνέχισης των υψηλών θερμοκρασιών, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.