Παρατείνεται το «stop» στις μετακινήσεις σε δάση και προστατευόμενες περιοχές

Η απαγόρευση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει ισχύ μέχρι το τέλος εβδομάδες και οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα από 1.000 έως 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η ισχύς της ΠΝΠ (ΦΕΚ Τεύχος A’ 138/05.08.2021) για τις απαγορεύσεις που αφορούν δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση, παρατείνεται έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Πιο συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών. Για κάθε παράβαση της παρ. 1 επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία). Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς να επικοινωνήσουν αμέσως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλώντας στο 199.