Επιχείρηση καθαρισμού του άλσους του Αμυγδαλεώνα [φωτογραφίες]

Μεγάλη η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων κατοίκων της περιοχής στην οικολογική δράση, αλλά και συλλόγων και φορέων με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας

Με επιτυχία στέφθηκε η οικολογική δράση καθαρισμού του άλσους της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή κατοίκων του χωριού, συλλόγων και φορέων οι οποίοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας, Δημήτρη Πουρσαιτίδη και τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκο Σταυρίδη, ένωσαν τις δυνάμεις τους στην μεγάλη δράση καθαρισμού του άλσους.

Με τον τρόπο αυτό η Κοινότητα Αμυγδαλεώνα θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της, σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος και να κάνει συνείδηση όλων πως η καθαριότητα του δάσους αφορά όλους τους κατοίκους.

Οι πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ευχαρίστησαν όλους όσοι εθελοντικά συμμετείχαν και τους συνεχάρησαν για την πολύ όμορφη δράση που διοργάνωσαν, υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της ομαδικής προσπάθειας και κάλεσαν τους κατοίκους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε όλοι μαζί να βελτιώσουν την εικόνα του Αμυγδαλεώνα και την ποιότητα του Περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούνε.

Οι κάτοικοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες συνέλεξαν πευκοβελόνες, χαρτιά, μπουκάλια, κύπελλα, τενεκεδάκια, εφημερίδες, αλλά και ογκώδη απορρίμματα, όπως κομμένα κλαδιά, νοβοπάν και χαρτόκουτα.

Με τη συμμετοχή τους στην οικολογική αυτή δράση, ανέδειξαν τη σπουδαιότητα του δάσους στη ζωή μας και αποτέλεσαν το καλύτερο παράδειγμα έτσι ώστε όλο και περισσότεροι να το αγαπήσουν, να το προστατέψουν και να το αναδείξουν και εκείνοι στο μέτρο των δυνάμεών τους.