Καβάλα: Με καιρική αστάθεια μπαίνει ο Σεπτέμβριος [πρόγνωση]

Πότε και σε ποιες περιοχές του Νομού αναμένονται τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες και πού υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα

Η καιρική αστάθεια θα επιμείνει και την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στον Νομό Καβάλας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση τα βορειότερα τμήματα του Νομού και περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα είναι μικρότερες οι πιθανότητες για εκδήλωση φαινομένων.

Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να έχουν τοπικά γενικευμένο και έντονο χαρακτήρα με τις υψηλότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο να εντοπίζονται σε περιοχές γύρω από τα Όρη του Παγγαίου και της Λεκάνης.

Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Ωστόσο κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές, αυτήν τη φορά κατά βάση στο νότιο-νοτιοδυτικό κομμάτι του Νομού (γενικά σε παραθαλάσσιες περιοχές).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

*Κεντρική φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός