Ο καιρός στην Καβάλα: Σεπτέμβριος με θερμοκρασίες… Νοεμβρίου [πρόγνωση]

Κοντά στο μηδέν το θερμόμετρο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα του Νομού-Πότε θα κορυφωθεί η πτώση της θερμοκρασίας και το σκηνικό του καιρού μέχρι τα μέσα της εβδομάδας

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 η Ανατολική Μακεδονία και ο Νομός Καβάλας μπαίνουν σε τροχιά πτώσης της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με τη θερμοκρασία μάλιστα στην περιοχή μας το πρωί της Πέμπτης να πέφτει στο ύψος των 850hpa ελεύθερης ατμόσφαιρας (περίπου 1.400 μέτρα) στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, οι θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης θα θυμίσουν… Νοέμβριο, με την κάθετη πτώση να γίνεται αισθητή τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Όσον αφορά τα φαινόμενα, το πιο πιθανό σενάριο το οποίο διακρίνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία ένα γενικά φθινοπωρινό σκηνικό την Τετάρτη με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές μέσα στη μέρα και ένα πέρασμα σχετικά πιο δυνατής βροχής τη νύχτα με εν συνεχεία βελτίωση του καιρού, ενώ για την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.

Από το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.