H πρώτη επίσκεψη της Κατερίνας Σάρδη στον Πρίνο

Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα τις εγκαταστάσεις σε μια «τεχνοκρατική» επίσκεψη που σηματοδοτεί και την καλή θέληση της εταιρίας παρά τις κινητοποιήσεις του Σωματείου

Την πρώτη της επίσκεψη με την ιδιότητα της Διευθύνουσας Συμβούλου και Country Manager για την Energean στην Ελλάδα πραγματοποιεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 η Κατερίνα Σάρδη στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης και τις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της εταιρίας με το Σωματείο των Εργαζομένων  είναι τεταμένες με αφορμή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Πρίνου και την εθελούσια έξοδο εργαζομένων που εφάρμοσε η εταιρεία.

Η σχετική πληροφορία που ήρθε στη διάθεση του KAVALA POST επιβεβαιώθηκε από αρμόδια πηγή της εταιρίας η οποία χαρακτήρισε την επίσκεψη ως «καθαρά τεχνοκρατική που γίνεται για λόγους ενημέρωσης».

Κατά την ίδια πηγή, η επίσκεψη της κ. Σάρδη πρέπει να θεωρηθεί και ως «ενδεικτική του ότι η εταιρία, σε συνέχεια του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που εφαρμόστηκε με στόχο την αποφυγή απολύσεων, εξαντλεί την καλή της θέληση παρά τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα στις εγκαταστάσεις».

Οι τελευταίες είναι γνωστό ότι οδεύουν προς το προγραμματισμένο και πολύ σημαντικό από πλευράς ασφάλειας shutdown για λόγους συντήρησης που πραγματοποιείται κάθε 3-4 χρόνια. Η κ. Σάρδη έδειξε ενδιαφέρον για την επίσκεψη στον Πρίνο προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα για τις εργασίες στο πλαίσιο του shutdown αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Όπως είναι φυσικό, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του Σωματείου των Εργαζομένων το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί τη λεγόμενη «Ομάδα Ασφαλούς Περιφρούρησης» των εγκαταστάσεων μπροστά στην πύλη του εργοστασίου Σίγμα. Είναι γεγονός ότι, με φόντο τις πολύ κρίσιμες εργασίες του τελευταίου διαστήματος (εκφόρτωση πετρελαίου σε τάνκερ, προετοιμασία για το shut down), η ένταση στην είσοδο του εργοστασίου, παρουσία και της Αστυνομίας, έχει εκλείψει. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι σε στελέχη της Ενεργειακής που έχουν προσέλθει στον χώρο εργασίας τους, ουσιαστικά έχει απαγορευτεί η είσοδος, καθώς τούς έχει ζητηθεί ως προαπαιτούμενο να συναινέσουν γραπτώς στις θέσεις του Σωματείου για τα θέματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων!

Μιας και ο λόγος για την Αστυνομία, η εταιρία έχει ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για την επίσκεψη και για παν ενδεχόμενο…