Δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα: Δείτε αν περνάει από το σπίτι σας! [χάρτης]

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας-Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές από όπου θα περάσει το δίκτυο της ΔΕΔΑ-Πότε θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις. Η ανάπτυξη, δε, των δικτύων είναι μία δυναμική διαδικασία η οποία δεν τελειώνει όπως γίνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τα δίκτυα αναπτύσσονται για 30 χρόνια δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

«Αποτελεί ένα πολύ κομβικό σημείο και έχει σημαίνοντα ρόλο στο έργο μας. Μπορεί η εταιρεία να εδρεύει στην Αθήνα, αλλά η καρδιά και η ψυχή χτύπα στη Μακεδονία και τη Θράκη, υλοποιείται σε αυτές τις περιοχές περίπου το 70% του επενδυτικού μας πλάνου, οπότε νιώθουμε και εμείς σαν να χτυπάει η καρδιά της εταιρείας μας σε αυτήν την περιοχή. Σε αυτήν την περιοχή από τη Θράκη, από την πόλη της Ξάνθης πριν δύο μήνες περίπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός ο κ. Σκρέκας σήμαναν την εκκίνηση αυτού του μεγάλου έργου ανάπτυξης αγωγών σε όλη την Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από τα υπόλοιπα έργα που έχουμε εξαγγείλει, σκοπεύουμε με τη συμπαράσταση του υπουργού και του πρωθυπουργού να υλοποιήσουμε άλλο ένα έργο κομβικής σημασίας, όπως είναι ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Ορεστιάδα και θα ενσωματώνει όλες τις περιοχές τις μικρότερες πόλεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας», δήλωσε ο κ. Τσάκας.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στον Οκτώβριο ο ανάδοχος οφείλει να ξεκινήσει οι εργασίες για το σκάψιμο της πόλης, ενώ το γεωγραφικό της ανάγλυφο δημιουργεί μεν δυσκολίες, αλλά δεν είναι απαγορευτικό για την ανάπτυξη του δικτύου. «Από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ξεκινήσουν επίσης τα πρώτα πράσινα δίκτυα της ΔΕΔΑ, σκοπεύουμε να αποτελέσουμε τον πρώτο διαχειριστή φυσικού αερίου στην Ελλάδα που θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των δικτύων του», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ανοίξει, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ανοίξει και φυσικό κατάστημα στην Καβάλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επωφελούνται οι βιομηχανίες, οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά, ενώ τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα μεγάλο.

Μπορεί κάποιος να δει εδώ αν το οίκημά του είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας για την ανάπτυξη του δικτύου της και αν ναι, μπορεί να καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση.

Ο χάρτης με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα

Αναλυτικά οι δρόμοι επέκτασης