Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Άκρως Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού-Σε ποιες περιοχές του Νομού τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη χώρα, με την κακοκαιρία να επηρεάζει και την Ανατολική Μακεδονία με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

To πρώτο μισό της μέρας υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά του Νομού. Εν συνεχεία από τις μεσημβρινές ώρες και μετά (περίπου από τις 12:00) αναμένεται σταδιακή γενίκευση των βροχών στο σύνολο του Νομού.

Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής στο σύνολο του νομού (διάρκεια 4-5 ώρες) από τα δυτικά με φαινόμενα μέτριας έντασης κατά βάση, ενώ υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα τοπικά-πρόσκαιρα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα και και ίσως να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες (μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο εντοπίζονται στα δυτικά του Νομού και στη Θάσο).

Μετά το πέρασμα μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ασθενή-μέτρια ένταση και σταδιακά θα ξαναπάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι ανατολικοί άνεμοι στο πρώτο μισό της μέρας θα ενισχυθούν περαιτέρω και κατά βάση στις θαλάσσιες περιοχές (στη Θάσο και στον κόλπο της Καβάλας τις πρωινές ώρες μέχρι και 6-8 μποφόρ).

Πρόγνωση για το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο σύνολο του Νομού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από άποψη φαινομένων, αναμένονται τοπικές ασθενείς πρόσκαιρες βροχές ασθενούς έντασης. Μεγαλύτερες πιθανότητες για αυτές τις πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές εντοπίζονται στα δυτικά του Νομού και στη Θάσο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.