Καβάλα: «Μπάσιμο» του πρώτου σκέλους της κακοκαιρίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της

Πού αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 από την ομάδα του Metaokav

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρώτου σκέλους της κακοκαιρίας η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και ο Νομός Καβάλας το επόμενο διήμερο θα επηρεαστεί περισσότερο από ό,τι το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μέσα στη νύχτα αναμένονται τοπικές ασθενείς βροχές με έμφαση στα δυτικά του Νομού (γύρω από το Παγγαίο τα φαινόμενα ίσως έχουν και μέτρια ένταση, στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού πιο παροδικά ασθενή και τοπικά φαινόμενα).

Όμως από το ξημέρωμα οι βροχές θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και θα επηρεάζουν το σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν μέτρια ένταση κατά βάση, ωστόσο δεν αποκλείονται τοπικά και πρόσκαιρα και έντονα φαινόμενα. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες για τέτοιου τύπου φαινόμενα εντοπίζονται στα δυτικότερα τμήματα του Νομού και στη Θάσο, στις υπόλοιπες περιοχές μικρότερες, αλλά υπαρκτές πιθανότητες.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Εν συνεχεία σταδιακά αναμένεται οι βροχές πάλι να αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα και ασθενή-μέτρια ένταση μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στα δυτικά του Νομού και σε περιοχές γύρω από την ανατολική και βορειανατολικής μεριάς του Παγγαίου και στο βορειανατολικό κομμάτι του νησιού της Θάσου, ενώ αυτές οι περιοχές έχουν δεχθεί ήδη μεγάλα ύψη βροχής τις προηγούμενες μέρες.

Οι ανατολικοί-βορειανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν, ωστόσο θα εξασθενήσουν ελαφρώς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.