Καβάλα: Βροχές και τοπικά έντονα φαινόμενα [πρόγνωση]

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την παράκτια ζώνη του Νομού, αλλά και τη Θάσο-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση

Επιδείνωση θα παρουσίαση το σκηνικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, μέσα στη νύχτα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021 αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων το οποίο θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο του Νομού, ενώ παράλληλα θα εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα και μεμονωμένες καταιγίδες.

Εν συνεχεία από τα ξημερώματα-πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Οκτωβρίου 2021 αναμένεται νέος γύρος βροχοπτώσεων από τα δυτικά-νοτιοδυτικά του Νομού με σταδιακή επέκταση των φαινομένων ανατολικότερα-βορειοανατολικά στο σύνολο του Νομού.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την παράκτια ζώνη του Νομού, αλλά και τη Θάσο, ενώ αντίθετα στα ηπειρωτικά και βορειότερα τμήματα δε θα έχουν γενικευμένο χαρακτήρα.

Οι βροχοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές, ενώ θα εκδηλωθούν και πάλι μεμονωμένες καταιγίδες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίζονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι περίπου και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Εν συνεχεία αναμένεται σταδιακός περιορισμός των φαινόμενων στα ανατολικότερα και νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα στραφούν μέσα στην νύχτα σταδιακά σε βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τόπους θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης τα οποία σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος δύνανται να δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.