Καβάλα: Κορυφώνεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες. Πού θα «χτυπήσει» [πρόγνωση]

Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και για μεγάλα ύψη βροχής-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 όπου αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και του Νομού Καβάλας.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Νυχτερινές-πρωινές ώρες

Αναμένονται γενικευμένες βροχές κατά βάση μέτριας έντασης στο σύνολο του Νομού. Ωστόσο, τοπικά και κατά περιόδους αναμένονται έντονα φαινόμενα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίζονται στα δυτικά του Νομού (γύρω από το Παγγαίο) και στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι της Θάσου (στο σύνολο του Νομού υπάρχουν πιθανότητες).

Μεσημβρινές-απογευματινές ώρες

Αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων κατά βάση στα νοτιότερα τμήματα του Νομού ξεκινώντας από περιοχές κοντά στον Στρυμονικό κόλπο όπου γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Έτσι, αναμένονται βροχές μέτριας έντασης που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και μάλιστα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Υψηλότερες πιθανότητες για έντονα φαινόμενα και καταιγίδες εντοπίζονται σε περιοχές σχετικά κοντά στη θάλασσα (ιδίως στη Θάσο).

Βραδυνές ώρες

Φαίνεται μια διατήρηση παρόμοιας κατάστασης κυρίως στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματα του Νομού, ενώ στις βορειότερες περιοχές υπάρχει πιθανότητα ο καιρός να παρουσιάσει μικρή σταδιακή βελτίωση.

Προσοχή!

Υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στο σύνολο του Νομού και λόγω των μεγάλων υψών βροχής που αναμένεται να πέσουν, αλλά και λόγω του νερού που έχει ήδη πέσει (π.χ στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου το ύψος βροχής προσεγγίζει ήδη τα 90-100mm). Ο υψηλότερος κίνδυνος για μεγάλα ύψη βροχής εντοπίζεται στη Θάσο, σε περιοχές γύρω από την ανατολική-βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου και τοπικά σε όλη την παράκτια ζώνη του Νομού.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.