Καβάλα: Μεταβολή του καιρού. Ποιο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του

Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και μια πρώτη εικόνα για την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα πραγματοποιηθεί και η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στο σύνολο του Νομού (ιδίως μέχρι το απόγευμα), ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες με έμφαση στις ορεινές περιοχές. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες για τέτοιου τύπου φαινόμενα εντοπίζονται στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του Νομού, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και στη Θάσο (στα υπόλοιπα τμήματα μικρότερες πιθανότητες).
Ταυτόχρονα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς μέχρι και 5-6 μποφόρ στα παράκτια (ιδίως στη Θάσο).

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα όπου θα πραγματοποιηθεί και η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι μέγιστες θα είναι κατά βάση εναρμονισμένες με την εποχή, χωρίς να φαίνονται μέχρι στιγμής κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.