Βαρείς χαρακτηρισμοί και επίσημο «μπλόκο» στη διοίκηση του Πρίνου από το Σωματείο

Αγεφύρωτο μοιάζει πλέον το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές...

Οξύνεται η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση της Ενεργειακής και το Σωματείο των Εργαζομένων, με το δεύτερο να στοχοποιεί πλέον συγκεκριμένα πρόσωπα που ουσιαστικά απαρτίζουν το νέο διοικητικό σχήμα στον Πρίνο.

Ο λόγος για τους Mark Rayfield, Διευθυντή της Περιοχής Εκμετάλλευσης Πρίνου, Παύλο Αφένδρα, Διευθυντή Λειτουργίας, και τον Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean.

Μάλιστα, σε πανό που έχει αναρτηθεί πριν την πύλη του εργοστασίου «Σίγμα» με τις φωτογραφίες των τριών χρησιμοποιούνται βαρείς χαρακτηρισμοί, καθώς χαρακτηρίζονται ως «Επικίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις, το περιβάλλον και τις ζωές μας»…

Στο πανό υπάρχει και η επιγραφή “NO ENTRY”, δηλαδή «απαγορεύεται η είσοδος» και συνεχίζεται, έτσι, η προβληματική κατάσταση που θέλει τη διοίκηση του Πρίνου να μην είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά της, αφού δεν είναι καν δυνατό να μεταβεί στον χώρο εργασίας της.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα «απειθαρχίας» στη διοίκηση της Ενεργειακής, καθώς η αρχή είχε γίνει με την παραβίαση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από 4 εργαζόμενους και η παρέμβαση στη ροή του καυσίμου προς τις εγκαταστάσεις [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ], ενώ ακολούθησε η απαγόρευση εισόδου στο εργοστάσιο τεσσάρων νεοπροσλαμβανομένων από την ομάδα που βρίσκεται στην πύλη [διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ].

Σωματείο Εργαζομένων: «Ακόμη δεν είδαν τίποτε»…

Δηλωτική του χάσματος μεταξύ συνδικαλιστών και διοίκησης των Πετρελαίων της Καβάλας αλλά της διάθεσης που -δεν- υπάρχει για διάλογο ή για εξεύρεση μιας λύσης είναι και πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου που εμφανίστηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η οποία καταλήγει με το σύνθημα «Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε ποιοι είναι και πάνω απ’ όλα ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε».

«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ζωή μας, ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας, αλλά και για την αξιοπρέπεια των μελλοντικών συναδέλφων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί το εργοστάσιο σε εργασιακή γαλέρα. Πίστευαν ΟΤΙ αν απολύσουν τους δύο Διευθυντές θα μπορούσαν να μας διαλύσουν… Σήμερα καταλαβαίνουν ΟΤΙ τα φαινόμενα απατούν και ακόμη δεν είδαν τίποτε», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των συνδικαλιστών των πετρελαίων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φαίνεται ότι τα περιθώρια συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν στενέψει ασφυκτικά – αν υπάρχουν κιόλας…