Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας: Οι απολύσεις δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν…

Οι συνδικαλιστές «απαντούν» στις κινήσεις της Energean: «Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας»

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 η Energean έκανε γνωστό ότι προχώρησε σε απόλυση δύο εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της στην Καβάλα και κατέθεσε μήνυση κατά τεσσάρων οι οποίοι παρέβησαν τους κανόνες λειτουργίας του εργοστασίου, παραβίασαν την εγκατάσταση φυσικού αερίου και παρά την αντίθετη ρητή εντολή από τη διοίκηση της εταιρείας παρενέβησαν στη ροή του καυσίμου προς τις εγκαταστάσεις [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» απαντά στις κινήσεις της εταιρίας που διαχειρίζεται τον Πρίνο ότι όλα αυτά δεν είναι παρά «λάσπη» και «κατασυκοφάντηση», κάνοντας λόγο για «ψεύδη που ξεπερνούν κάθε σοβαρότητα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνδικαλιστών των Πετρελαίων της Καβάλας.

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η περιβόητη αναδιάρθρωση της Energean δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διάλυση του Σωματείου Εργαζομένων

«Η Energean αφήνοντας στην άκρη την παραγωγή πετρελαίου έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου παραγωγή λάσπης, απέναντι στους εργαζόμενους και το Σωματείο.

Τελευταία με οργανωμένο τρόπο κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και με τον πλέον βρόμικο τρόπο επινοήθηκαν ενέργειες, ακόμη και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κανονική άδεια, ότι διέπραξαν ποινικά αδικήματα για να δικαιολογήσει τις εκφοβιστικές απολύσεις της.

Είναι τόσα πολλά τα ψεύδη και τα λάθη της Energean που ξεπερνούν κάθε σοβαρότητα. Τα στοιχεία που έχουμε εις βάρος της είναι τόσα πολλά, που δεν θα χρειαστεί καμία προσπάθεια απόδειξης απέναντι στις εγκληματικές της ενέργειες για το περιβάλλον, την εθνική οικονομία και την ασφάλεια της περιοχής και των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε στην Energean ότι οι μέθοδοι και οι πρακτικές της γειτονικής ΒΦΛ που ακολουθεί, δεν ταιριάζουν στην περίπτωσή μας. Γιατί η ενότητά μας είναι η δύναμή μας, η γνώση και ο επαγγελματισμός μας, την ξεπερνά και την κρατά όρθια. Η θέλησή μας για έναν αγώνα μέχρι τέλους είναι τεράστια, απέναντι στην μεθόδευση κατασυκοφάντησής μας.

Το ότι όλες αυτές οι απολύσεις δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν είναι γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν μας έχει χαριστεί, αλλά όλα γύρω μας είναι προϊόντα αγώνα και μόνο αγώνα.

Τα πετρέλαια άνοιξαν για να παράγουν, για να δουλεύει η οικονομική αλυσίδα της περιοχής και αυτό δεν μπορεί κανένας να το διακόψει.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

  • ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
  • ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ