Σύλλογος Περιπατητών Καβάλας: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού με τον πλέον κατάλληλο τρόπο

Μια εκδρομή γεμάτη Φύση, πολιτισμό και... γεύσεις στο βουνό «Καστανόδασος» στο Ελαφοχώρι Καβάλας-Ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να ξεναγηθεί σε έναν τόπο με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα και μεγάλη Ιστορία

Σε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης μαστίζεται από περιβαλλοντικά προβλήματα, που η κλιματική αλλαγή έχει αναδειχθεί ως μείζον θέμα παγκοσμίως και απαιτεί δράσεις όλων για να μην πάρει απειλητικές διαστάσεις, ο σεβασμός των ανθρώπων προς τη Φύση θα πρέπει να γίνει μια συνειδητή επιλογή.

Φυσικά πρωταρχικό ρόλο στην εξασφάλιση ποιότητας ζωής έχουν τα βουνά, τα οποία ολοένα και περισσότερο δέχονται τις περιβαλλοντικές πιέσεις. Η χώρα μας έχει το ευτύχημα να διαθέτει πανέμορφα βουνά, τα οποία διακρίνονται για την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα τους και ταυτόχρονα για την πολιτιστική και ιστορική τους αξία.

Ο Σύλλογος Περιπατητών Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού στις 11 Δεκεμβρίου, απευθύνει κάλεσμα σε όλους να γνωρίσουν από κοντά το βουνό «Καστανόδασος» στο Ελαφοχώρι Καβάλας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως καταφύγιο θηραμάτων, να περπατήσουν στα πανέμορφα μονοπάτια του, να απολαύσουν το ειδυλλιακό τοπίο, να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητά του.

Παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση στα πολιτιστικά μνημεία του και θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Εκκλησία της Παναγίας Καστανιώτισσας.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 10:00 με αφετηρία την πλατεία Ελαφοχωρίου Καβάλας και οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 4 χιλιόμετρα ως το «Καστανόδασος». Φυσικά από τη δράση αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακές γεύσεις του τόπου. Έτσι ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφοχωρίου, θα πραγματοποιήσει μετά το πέρας του περιπάτου γεύμα με ξεχωριστά εδέσματα στο Πέτρινο Κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στο χωριό Στεγνό Καβάλας. Όσοι πιστοί, προσέλθετε και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι…

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6975 673336 (Θεόδωρος Κουρματζής-πρόεδρος Συλλόγου).