Καβάλα: Ένα… ψάρεμα προς όφελος του Περιβάλλοντος

Μια ιδιαίτερη δράση η οποία προτρέπει τους πολίτες να «ψαρέψουν» επιπλέοντα απορρίμματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, σε συνεργασία με την efood, η iSea υλοποιεί το πρόγραμμα «Απόχη».  Στο πλαίσιο της δράσης, εγκαταστάθηκαν σταθμοί συλλογής-κάδοι απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία σε τρία μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Love Delivered από τις 8 έως τις 23 Ιουνίου 2021 συλλέχθηκαν χρήματα μέσω δωρεών από τους χρήστες της εφαρμογής και της πλατφόρμας της efood για τη δημιουργία των σταθμών συλλογής. Οι σταθμοί συλλογής φέρουν δύο απόχες όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να «ψαρέψουν» επιπλέοντα απορρίμματα από το σημείο που βρίσκεται ο κάδος και να τα απορρίψουν σε αυτούς, ενώ πάνω στη κατασκευή μπορεί κανείς να βρει τις πολύ απλές οδηγίες χρήσεις και να τις ακολουθήσει.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργός εμπλοκή των πολιτών στη συλλογή απορριμμάτων μέσω ενός ευχάριστου και δημιουργικού τρόπου, συμβάλλοντας στον καθαρισμό των αστικών ακτών και στην προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, εφόσον χρησιμοποιήσει τον σταθμό, μπορεί να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία του τη στιγμή που τον χρησιμοποιεί με τη χρήση των παρακάτω hashtags: #LoveDelivered, #efoodgr, #Apochi, #Απόχη και να κάνει tag τα @iSea και @efoodgr.