Καιρός στην Καβάλα: Πρόσκαιρος… χειμώνας. Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης

Πότε θα σταματήσουν τα φαινόμενα και ποιες περιοχές θα επηρεάσουν-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Eπιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, μέσα στη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2021 υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές στα νότια-νοτιανατολικά τμήματα του Νομού (ιδίως στη Θάσο όπου ίσως τα φαινόμενα έχουν πρόσκαιρα μέτρια ένταση). Στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού υπάρχει μικρή πιθανότητα για φαινόμενα.

Εν συνεχεία μετά τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει περεταίρω επιδείνωση με βροχές από τα δυτικά-νοτιοδυτικα οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα έχουν επεκταθεί στο σύνολο του Νομού. Οι βροχές θα έχουν ασθενή-μέτρια ένταση και αναμένεται να έχουν έμφαση στις περιοχές γύρω από το Παγγαίο.

Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται σταδιακή αργή βελτίωση του καιρού και έτσι μέχρι το πρωί της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021 τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι μετά τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και μετά το μεσημέρι σε βορειανατολικούς μέχρι και 6-7 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.