Κρίση στα Πετρέλαια Καβάλας: Δίνει κι άλλον χρόνο στο Σωματείο η Ενεργειακή για τις διαθεσιμότητες

Για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου «πάει» η συνάντηση - Η εταιρία καθιστά υπεύθυνο το Σωματείο για οποιοδήποτε ατύχημα προκύψει όσο η διοίκηση εμποδίζεται να μπει στις εγκαταστάσεις

Nέα αναβολή δίνεται στη συνάντηση Ενεργειακής και Σωματείου Εργαζομένων για τη διαβούλευση σχετικά με το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων που έχει εκπονήσει η εταιρία, καθώς η πρώτη δίνει στους συνδικαλιστές των Πετρελαίων της Καβάλας τον χρόνο που έχουν ζητήσει ώστε να προετοιμαστούν μελετώντας τα στοιχεία που έχουν τεθεί στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία εξακολουθεί να μέμφεται το Σωματείο για παρελκυστική τακτική, καθώς θεωρεί ότι έχει παράσχει… και με το παραπάνω όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί σχετικά με το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που δικαιολογούν τη λήψη του μέτρου. Παρόλα αυτά, δέχεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, προφανώς προκειμένου το Σωματείο να μην μπορεί να επικαλεστεί εκ νέου την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία του.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει με εξώδικό τους τη μετάθεση της διαβούλευσης για την ερχόμενη Δευτέρα [διαβάστε το κείμενο που απέστειλε το Σωματείο στην εταιρία στις 24.11.2021 πατώντας εδώ].

Αυτό που έχει επιπλέον σημασία είναι ότι, κατά την ίδια πληροφόρηση, στο εξώδικό της η εταιρία καθιστά υπεύθυνο το Σωματείο για οποιοδήποτε ατύχημα προκύψει όσο διαρκεί η κατάληψη των εγκαταστάσεων και ο αποκλεισμός της διοίκησης του Πρίνου από τη δυνατότητα να μεταβεί και να εργαστεί σε αυτές.

Η Energean επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το συγκρότημα του Πρίνου να παραμείνει ασφαλές όσο βρίσκεται, όπως η ίδια έχει δώσει εντολή, εκτός λειτουργίας, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση των εγκαταστάσεων όσο αυτές παραμένουν υπό κατάληψη.