Καιρός στην Καβάλα: Φθινοπωρινό σκηνικό και στο βάθος… χειμώνας [πρόγνωση]

Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο κλείσιμο του Νοεμβρίου και τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Διατήρηση των φθινοπωρινών χαρακτηριστικών του καιρού αναμένεται και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, ενώ από την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 αναμένεται χειμερινή μεταβολή η οποία θα διατηρήσει τις ελάχιστες θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, με αρνητικές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται τοπικές και παροδικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στο σύνολο του Νομού Καβάλας. Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα, ενώ μετά το ξημέρωμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021 αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Τέλος, τις μεσημβρινές-απογευματινές βροχές υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φθινοπωρινά επίπεδα χωρίς να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ η ορατότητα τοπικά θα παραμείνει περιορισμένη ιδίως σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στις θαλάσσιες περιοχές από 4-6 μποφόρ (θα στρέφονται σταδιακά από νότιους σε νοτιοδυτικούς-δυτικούς), ενώ στα ηπειρωτικά θα πνέουν ασθενείς κατά βάση από μεταβλητές διευθύνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.