Κρίση στα Πετρέλαια Καβάλας: Ολιγόλεπτη διαβούλευση και… «Όχι σε όλα» από το Σωματείο

Εταιρία και συνδικαλιστές συμφώνησαν ότι... διαφωνούν! - Η Energean δεν έλαβε κάποια αντιπρόταση για τις διαθεσιμότητες και... προφανώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμα!

Σε δύο… ολιγόλεπτες δόσεις εξελίχθηκε η διαβούλευση της Ενεργειακής με το Σωματείο των Εργαζομένων στον Πρίνο το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021 στο Lucy Hotel της Καβάλας.

Η συνάντηση που είχε ως αποκλειστικό θέμα το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων που έχει εκπονήσει η εταιρεία ξεκίνησε μεν όπως είχε προγραμματιστεί στις 14:30 μετά το μεσημέρι, αλλά …διακόπηκε άδοξα λίγα λεπτά μετά, καθώς το Σωματείο ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το πρόγραμμα αλλά και ακόμη πιο επικαιροποιημένα σε σχέση με το εξάμηνο οικονομικά στοιχεία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διακόψουν έως τις 16:30, αλλά αυτή ήταν και η… μοναδική συμφωνία τους στη χθεσινή συζήτηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean έδωσε οικονομικά στοιχεία μέχρι και για το τέλος Οκτωβρίου· στοιχεία κατά τα οποία η «μαύρη τρύπα» έχει μεγεθυνθεί: από τα 15,5 εκατ. ευρώ που είχε βάλει ο όμιλος στην ελληνικό θυγατρική στο εξάμηνο, πλησιάζουμε πλέον τα 30, ενώ από τα 6 εκατ. του εξαμήνου, η ζημιά έχει υπερβεί τα 15 εκατ. στο δεκάμηνο.

Η συνεχής επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών δεν στάθηκε αρκετή για να διαφοροποιηθεί η στάση του Σωματείου. Το τελευταίο απέρριψε πλήρως το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων και προφανώς η Ενεργειακή θα προχωρήσει με τον σχεδιασμό της.