Καβάλα: Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού [πρόγνωση]

Φθινοπωρινή μεταβολή με τοπικές βροχές-Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα και οι αλλαγές στη θερμοκρασία-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Φθινοπωρινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διήμερο ο καιρός στην περιοχή του Νομού Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021 οι οποίες θα αυξάνονται σταδιακά μέσα στην ημέρα. Από τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες (περίπου μετά τις 18:00) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές-παροδικές ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια-νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού (στις υπόλοιπες περιοχές μικρές πιθανότητες).

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι βροχές αυτές θα αρχίσουν να αποκτούν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας, κατά βάσης, έντασης στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στις νοτιότερες περιοχές, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και στη Θάσο.
Η διάρκεια των φαινομένων δε θα είναι μεγάλη και ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021 και από τα δυτικά του Νομού. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες στο σύνολο του Νομού και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ενώ τις απογευματινές-βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές (περισσότερες πιθανότητες στη Θάσο).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί 3-5 μποφόρ στη Θάσο, ενώ πρόσκαιρα ίσως στραφούν σε νοτιάδες τις νυχτερινές ώρες. Το Σάββατο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς κατά βάση (ως 4 μποφόρ) από μεταβλητές διευθύνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.