Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας: Αυτός ο αγώνας θα πάει μέχρι τέλους. Δούλοι δεν θα γίνουμε ποτέ!

Ανταπάντηση των συνδικαλιστών στην Energean για το νέο «ναυάγιο» στον διάλογο

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 σημειώθηκε ένα ακόμη «αδιέξοδο» στη σχέση της Energean με το Σωματείο των Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας, με την εταιρία να καταγγέλλει προσχηματικό διάλογο με «φόντο» την έλευση των ΜΑΤ στην πύλη του «Σίγμα» και την απόρριψη της αίτησής τους στο Δικαστήριο για «πάγωμα» του προγράμματος διαθεσιμότητας στον Πρίνο [διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας πατώντας εδώ].

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες της εταιρίας και κάνει λόγο για… προσχηματικό διάλογο επίσης, διαμηνύοντας ότι «ο αγώνας θα πάει μέχρι τέλους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνδικαλιστών του Πρίνου.

Η Energean δεν μπορεί τον ισότιμο διάλογο γι’ αυτό επιλέγει τον διάλογο κωφών

«Η Energean κατά την προσφιλή της τακτική του εμπρός-πίσω χθες μη δυνάμενη να διαχειριστεί την αποφασιστική στάση των εργαζομένων, παρά την πέρα από κάθε λογικής παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, προχώρησε σε διάλογο τον οποίο παρά τις δεσμεύσεις δεν συνέχισε την επομένη.

Προφανώς κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποιοι άγνωστοι παράγοντες την οδήγησαν σε αλλαγή στάσης και την επαναφορά του διαλόγου στην προηγούμενη κατάσταση.

Η επιμονή της να επιβάλλει τις αποφάσεις της που δεν στηρίζονται σε καμιά διαδικασία αλλά και σε κανένα κανόνα ασφαλείας, είναι το μείζον που την απασχολεί σε υψηλό επίπεδο μοναδικό στόχο έχει την διάλυση του Σωματείου.

Για μια ακόμη φορά η πλευρά των εργαζομένων ζήτησε ξεκάθαρα αιτήματα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος. Προς στιγμή μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος, αλλά ήρθε η επομένη για να μας διαψεύσει για μια ακόμη φορά.

Επικοινωνιακά με τα μεγαλύτερα μέσα που διαθέτει η Energean μπορεί να κατακτήσει πολλά, αυτό όμως που δεν μπορεί να κάμψει είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ