Ο καιρός στην Καβάλα: Σοβαρή επιδείνωση με θυελλώδεις νοτιάδες [πρόγνωση]

Σε ποιες περιοχές του Νομού υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονες βροχοπτώσεις-Πότε αναμένεται η βελτίωση του καιρού-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους νοτίων διευθύνσεων και τις βροχοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ασθενούς μέτριας-έντασης κατά βάση. Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές μέτριας έντασης κατά βάση (με τη μορφή όμβρων) με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του Νομού και κοντά σε μεγάλους ορεινούς όγκους (κυρίως κοντά στο Παγγαίο). Στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού και ιδίως στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις βραδινές ώρες ενώ στις περιοχές έμφασης που αναφέρθηκαν παραπάνω τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα από τα δυτικά θα αποκτήσουν σταδιακά πιο γενικευμένο χαρακτήρα στο σύνολο του Νομού, ενώ τοπικά αναμένονται και έντονα φαινόμενα (μικρή πιθανότητα και για μεμονωμένες καταιγίδες). Ωστόσο, η διάρκεια του περάσματος αυτού θα είναι μικρή κι έτσι μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι ήδη από τις πρωινές θα πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές από νότιες διευθύνσεις μέτριας έντασης (στις ηπειρωτικές περιοχές ασθενείς από ανατολικές-βόρειες διευθύνσεις). Ωστόσο, σταδιακά μέσα στην ημέρα οι νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο σύνολο του Νομού και θα παρουσιάζουν σταδιακή ενίσχυση.

Έτσι, τις απογευματινές-βραδινές ώρες αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-8 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 7-10 μποφόρ στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα.Τοπικά και πρόσκαιρα οι άνεμοι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τις τιμές αυτές, ενώ οι περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο εντοπίζονται στη Θάσο και στα ηπειρωτικά σε περιοχές οι οποίες νότιά τους γειτνιάζουν με κάποιο ορεινό όγκο. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά οι άνεμοι θα παρουσιαστούν σταδιακή εξασθένιση.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.