Καβάλα: Λαμαρίνες σε εγκαταλελειμμένη οικία «χορεύουν» από το μεσημέρι, αλλά στον Δήμο δεν… «ακούει» κανείς! [βίντεο-φωτογραφίες]

Συμπολίτης μας προσπαθούσε επί ώρες να βρει κάποιον υπεύθυνο για να μη γίνει κάποιο ατύχημα, μέχρι που... ήρθε η Πυροσβεστική

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στην Καβάλα από το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή να «μετρούν» ήδη αρκετές ζημιές [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Στην οδό Εκάβης, στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, ακριβώς δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Καβάλας, υπάρχει μια παλιά, εγκαταλελειμμένη οικία η οποία, για λόγους ασφαλείας, είναι περιφραγμένη με λεπτά φύλλα λαμαρίνας τα οποία, με το που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, άρχισαν να… «χορεύουν» σε σημείο που να «δείχνει» ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρχίσουν και να… «πετάνε».

Κάτοικος της περιοχής ο οποίος «είδε» τον κίνδυνο, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δήμο Καβάλας έτσι ώστε κάποιος να κάνει… κάτι! Ήταν περίπου 13:00 μετά το μεσημέρι.

«Μπήκε», λοιπόν, στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας και άρχισε να καλεί όλα τα τηλέφωνα που βρήκε μπροστά του, από την Πολιτική Προστασία, την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία μέχρι τη ΔΕΥΑΚ, την Τεχνική Υπηρεσία και τον… Συμπαραστάτη του Δημότη! Ο τελευταίος ήταν και ο μόνος που… σήκωσε το τηλέφωνο, δεσμευόμενος ότι θα ενημερώσει «κάποιον».

Τρεις ώρες περίπου μετά, κανείς δεν είχε «εμφανιστεί» στην οδό Εκάβης και οι λαμαρίνες άρχισαν να «σηκώνονται» από το έδαφος. Ο συμπολίτης μας πήγε, μαζί με βοήθεια κάποιων γειτόνων, και προσπάθησαν να τις «δέσουν». Έπειτα, κάλεσε την Αστυνομία και τους ενημέρωσε για το «επικίνδυνον» της κατάστασης.

Πέρασαν άλλες… τέσσερις ώρες και κάτι και, ενώ οι λαμαρίνες είχαν ήδη «ξηλωθεί» και κρέμονταν στον δρόμο, ο συμπολίτης μας κάλεσε την Πυροσβεστική η οποία και ανταποκρίθηκε λίγη ώρα μετά για να σπεύσει στο σημείο, μαζί με την Τροχαία, να «συμμαζέψουν» τις λαμαρίνες και να «κλείσουν» τον δρόμο!