Καβάλα: Μεταβολή του καιρού με χειμερινά χαρακτηριστικά [πρόγνωση]

Οι άνεμοι γυρνάνε σε βοριάδες με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση-Σε ποια υψόμετρα αναμένονται χιονοπτώσεις

Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στον Νομό Καβάλας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από άποψη φαινομένων το ξημέρωμα-πρωινές ώρες της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται ένα πέρασμα βροχοπτώσεων ασθενούς έως μέτριας έντασης από τα δυτικά του Νομού. Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σύντομη μικρή βελτίωση, μιας και μετά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα έχουμε νέο γύρο βροχών ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι περίπου μετά τα μεσάνυχτα, καθώς μετά από τα βορειανατολικά προς τα νοτιοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Έτσι, μέχρι το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου 2021 τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο τελείωμα των φαινομένων πρόσκαιρα μέχρι και τα 700-800 μέτρα (τοπικά χαμηλότερα). Στον δεύτερο γύρο των φαινομένων οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν υψόμετρα γύρω στα 800 μέτρα, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα προς την Τρίτη πρόσκαιρα ίσως χιονίσει μέχρι και τα 550-700 μέτρα (τοπικά χαμηλότερα).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.