Ο καιρός στην Καβάλα: Έρχονται χιόνια πάνω από τα 700 μέτρα [πρόγνωση]

Χειμερινό το μοτίβο του καιρού και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Συνεχίζεται το χειμερινό μοτίβο του καιρού και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 με βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του Νομού Καβάλας. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, οι βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα συνεχιστούν κατά περιόδους μέσα στη νύχτα, ενώ παράλληλα ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά άνω των 700-800 μέτρων, τοπικά και πρόσκαιρα χαμηλότερα.

Εν συνεχεία βαδίζοντας προς τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πρόσκαιρα πιο τοπικό χαρακτήρα και θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικότερα τμήματα του Νομού.

Ωστόσο σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται εκ νέου πέρασμα φαινομένων στο σύνολο του Νομού με βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης κατά βάση (τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στη Θάσο), ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά τμήματα άνω των 700-850 μέτρων, τοπικά χαμηλότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα οι χιονοπτώσεις κατά τόπους και πρόσκαιρα στα ορεινά τμήματα Λεκάνης και Βουνοχωρίου θα είναι πυκνές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα και περιορισμός σταδιακά στα νοτιοδυτικά, ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει τελείως και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.