Ενισχύει το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης στον Πρίνο η Energean

Η εταιρία αποδεσμεύει 15 εργαζόμενους από τη διαθεσιμότητα για ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, κάνοντας και μία ακόμη κίνηση καλής θέλησης, παρά τη διακοπή του διαλόγου

ΗEnergean προχωρεί στην ενίσχυση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης που εφαρμόζεται στον Πρίνο στο πλαίσιο του προγράμματος των διαθεσιμοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST, η διοίκηση ενημέρωσε χτες τους προϊσταμένους των διαφόρων τμημάτων για το ότι αποδεσμεύονται από το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων συνολικά 15 εργαζόμενοι, κάποιοι εκ των οποίων προορίζονται για απασχόληση στο εργοστάσιο «Σίγμα» και οι υπόλοιποι στις θαλάσσιες πλατφόρμες του Πρίνου. Στόχος της κίνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας υπό την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα.

Αρμόδια πηγή της εταιρίας που ρωτήθηκε σχετικά, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πληροφορία. Πρόσθεσε δε, με νόημα, ότι το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης ήταν ένα από τα θέματα στα οποία στη συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης, μετά την αποφυγή της επέμβασης των ΜΑΤ, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι θα αποτελέσei αντικείμενο του διαλόγου που θα ξεκινούσε. «Αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ αφού, όπως είναι γνωστό, το Σωματείο την επόμενη κιόλας ημέρα δεν επέτρεψε στην διοίκηση να μπει στο εργοστάσιο, συνεχίζοντας την κατάληψη και την παρανομία».

Υπενθυμίζεται ότι η Energean έχει θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 150 εργαζόμενους ως μέτρο για την αντιμετώπιση της οικονομικής αιμορραγίας που η εταιρεία υφίσταται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα και έσοδα από τα Πετρέλαια.

Η ίδια πηγή χαρακτήρισε την εξέλιξη και ως μία ακόμη κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της εταιρίας. Θυμίζουμε εδώ ότι η πλευρά του Σωματείου, κατά την πρόσφατη εκδίκαση της αίτησης για προσωρινή διαταγή κατά των διαθεσιμοτήτων, είχε εναλλακτικά προτείνει στο Πρωτοδικείο Καβάλας να ζητήσει την ενίσχυση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για λόγους ασφαλείας, με το δικαστήριο να απορρίπτει συνολικά τα αιτήματα που έθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Σωματείου.

Εκτός από το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, στον διάλογο που… δεν έγινε ποτέ, είχε επίσης συμφωνηθεί να συζητηθούν:

  • το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πρίνου που έχει εκπονήσει η εταιρία,
  • τα τμήματα του Πρίνου που θα ανατεθούν σε εργολαβικές εταιρίες,
  • η κάλυψη, είτε μέσω μόνιμου προσωπικού είτε μέσω εργολάβων, τυχόν λειτουργικών κενών που θα διαπιστωθούν στην προοπτική επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων.