Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια: Αδιανόητο να μην επιτρέψουμε τον έλεγχο του Υπουργείου τον οποίο εμείς ζητήσαμε

Κατηγορηματική διάψευση της ανακοίνωσης της διοίκησης της εταιρίας για μπλόκο στην είσοδο του εργοστασίου και είσοδο του κλιμακίου μετά από εισαγγελική παρέμβαση

Στην κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών της Energean που μέσω δελτίο τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 16/11 έκανε γνωστό ότι μόνο μετά από εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε δυνατό να γίνει έλεγχος στο εργοστάσιο από κλιμάκιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησαν οι Εργαζόμενοι στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Με ανακοίνωση του το Σωματείου Εργαζομένων στην Kαβάλα Oil «Το Βαρέλι» τονίζει ότι είναι αδιανόητο γι’ αυτούς να μην επιτρέψουν τον έλεγχο που το ίδιο ζήτησε στις εγκαταστάσεις και επιτίθεται για ακόμα μια φορά κατά της διοίκησης της εταιρίας αναφέροντας ότι ως συνήθως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να παρουσιάσει ως κατάληψη την περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Kαβάλα Oil «Το Βαρέλι»

«Τον έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον έχουμε ζητήσει από καιρό και ήταν για τους εργαζόμενους επιδιωκόμενος στόχος»

«Το ότι η Διοίκηση της Energean είναι σε πλήρη σύγχυση το γνωρίζουμε μήνες τώρα. Προσπαθεί με την μέθοδο άλλα λέμε άλλα εννοούμε και άλλα πράττουμε να μπερδέψει εργαζόμενους – θεσμικά όργανα και ΜΜΕ, αλλά το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μπερδεύεται αυτή η ίδια.

Τον έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον έχουμε ζητήσει από καιρό και ήταν για τους εργαζόμενους επιδιωκόμενος στόχος. Η εταιρεία ως συνήθως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να παρουσιάσει ως κατάληψη την περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας.

Μπροστά στην όλη θολή παρουσίαση της κατάστασης από την εταιρεία και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση της αστυνομίας προχωρήσαμε με πρόταση μας στο να δημιουργήσουμε καταλυτικές συνθήκες πραγματοποίησης του ελέγχου δημιουργώντας μεικτό κλιμάκιο που αποτελείται από πέντε μέλη εκπροσώπους της εταιρείας, πέντε μέλη εκπροσώπους του Σωματείου και πέντε μη ένστολους αστυνομικούς για να συνοδεύσει την αποστολή του Υπουργείου και να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Η πρόταση μας έγινε αποδεκτή και άρχισε ο έλεγχος. Δυστυχώς τα γεγονότα έτρεξαν και οι συνήθως πρόθυμοι παρουσίασαν την εικόνα που ήθελε αρχικά η εταιρεία και αναγκάστηκαν να γίνουν από κάποια τοπικά ΜΜΕ έντιμες διορθώσεις, κάποιοι άλλοι παρέμειναν στον ρόλο που με το αζημίωτο παπαγαλίζουν και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ότι όλα έγιναν όχι μετά από την πρόταση μας, αλλά με παρέμβαση εισαγγελέα.

Μπορεί η λέξη ντροπή να μην τους καλύπτει και να χρειάζονται και άλλες αποδείξεις. Στην συνείδηση μας πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ψεύτες και οι συκοφάντες κατέχουν την χειρότερη θέση στην μνήμη μας, όμως την πρώτη.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως 40 χρόνια τώρα με ασφάλεια και με προσφορά στην κοινωνία και την τοπική οικονομία.

  • Όχι στην εργολαβοποίηση του Πρίνου
  • Σεβασμός στον εργαζόμενο στο περιβάλλον, στην τοπική κοινωνία

«Αγώνας μέχρι τέλους»