Καβάλα: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικά ισχυρός παγετός τις επόμενες μέρες

Πού θα χιονίσει και η τάση του καιρού τις επόμενες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται εκδήλωση τοπικών ασθενών φαινομένων.

Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν έμφαση στους ορεινούς όγκους και στις περιοχές γύρω από αυτές και στη Θάσο. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα εκδήλωση φαινομένων είναι μικρότερη.

Τα φαινόμενα αυτά θα εκδηλώνονται υπό την μορφή ασθενών χιονοπτώσεων (κατά βάση) και νιφαδοπτώσεων άνω των 500-600 μέτρα κατά μέσο όρο. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρα και τοπικά ελαφρές χιονοπτώσεις να παρατηρηθούν και χαμηλότερα.

Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειανατολικούς και θα είναι ασθενείς στα ηπειρωτικά και 4-5 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 αναμένεται να παρουσιάσει πτώση, ενώ σε γενικές γραμμές θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις.

Την Κυριακή 19 μέχρι και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περεταίρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές (μέγιστες χωρίς μεταβολή) και έτσι αναμένεται παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες ο οποίος σε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές θα είναι ισχυρός.

Το κρύο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες μέρες.